DOHOS SZAG = PENÉSZ A LAKÁSBAN
A DOHOS SZAG MEGSZÜNTETÉSE az aktivált oxigén-technológia alkalmazásával,
valamint a DOHOS SZAG OKÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA
A dohos szagot a levegőben lévő penészgomba spórák okozzák. Minél erősebb a dohos szag, annál fertőzöttebb a helyiség levegője a penészgomba spórákkal! A penészspórák ellen így a dohos szag ellen egy szakszerűen végzett ózonos kezelés végleges megoldást adhat.
A dohos szag nem csak a rosszul takarított vagy öreg lakásokban üti fel fejét, egy gondosan karbantartott új lakásban is találkozhatunk ezzel a problémával. A dohos szag ugyanis ott jelenik meg, ahol a páratartalom magasabb az ideálisnál, így megnő a penészspóra koncentráció. Ha a dohos szag érződik a lakásban, érdemes mielőbb tenni ellene, mert amellett, hogy kellemetlen érzetet ad az egészségre is káros hatással van. A dohos szag megszüntetéséhez fontos a penészspórák elpusztítás valamint a helyiség páratartalmának ideális (45%) szinten tartása.
Az általunk alkalmazott eljárás kiírtja a penészgomba spóráit -amelyek a dohos szagot okozzák- a helyiség minden pontján, így MEGAKADÁLYOZZA A PENÉSZGOMBÁK TOVÁBBI SZAPORODÁSÁT, valamint AZONNAL MEGSZÜNTETI a penészgomba spórák EGÉSZSÉGRE KÁROS HATÁSÁT.
Fontos tudni, hogy a penészspóra a kellemetlen dohos szag mellett egészségügyi problémát is okozhat, valamint ha hosszabb ideig áll fent a dohos szag a helyiségben akkor az ott lévő bútorok, textíliák, könyvek és más használati tárgyak átvehetik a kellemetlen dohos szagot.

A DOHOS SZAG MEGSZÜNTETÉSÉNEK MENETE

A két fázis egy kezelés alatt egymást követően végezzük.
A kezelés nem igényel előkészületet, nem kell kipakolni a helyiségeket, nem károsítja a berendezési tárgyakat!

1. FÁZIS: Ha van látható penészfolt, akkor azt a penész elpusztítására bevizsgált fertőtlenítő és penészgátló formulával kezeljük. Az alkalmazott formula egyedülálló, nem maró hatású, nem erős szagú, és kevesebb mint 60 másodperc alatt elpusztítja a kialakult penészfoltot. A kijuttatás során alkalmazott legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a penészes felületre és a felület mélyebb rétegein is kifejti hatását.
  • Az első fázis alkalmazása fontos a már kialakult penészesedés esetén, mivel közvetlen a penészfoltra irányulva célzottan és biztonságosan pusztítható el vele a megvastagodott penészréteg is. (az első fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 10-40 perc)
2. FÁZIS: ÓZONGENERÁTOROS PENÉSZMENTESÍTÉS, melynek során pontosan ellenőrzött koncentráció mellett alkalmazzuk az ózont. Az ózon eljut a helyiség minden pontjára és elpusztítja a levegőben, bútorokon és a lakástextíliákon megtelepedett penészspórákat is, -melyek a dohos szagot is okozzák- ezzel azonnal megszüntetve azok egészségkárosító hatását valamint az újbóli kialakulásának esélyét minimálisra csökkenti. A kezelés alatt kollégáink a terület nagyságához mérten akár több készüléket is használnak, így biztosítva a megfelelő koncentráció elérését a hatékony kezeléshez.
  • A kezelést a hatékonyság és a biztonság miatt folyamatos műszeres kontroll mellett végezzük. (a második fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 1-3 óra)

A kezelés után az eredmény egyből érezhető, a dohos szag megszűnik!

PUSZTÍTSUK EL ÉS TÜNTESSÜK EL A PENÉSZT ÉS A DOHOS SZAGOT!
Ha meg akarunk szabadulni a dohos szagtól, akkor nem elég ha csak a penésztelepeket tüntetjük el, a spórákat is el kell pusztítani. Ha a penészspórák a helyiségben maradnak a dohod szag ugyanúgy érezhető marad, valamint nagyon gyorsan újra megjelenhet a falon a penész. Az ózonos penészmentesítés egyik nagy előnye más penészirtókkal szemben, hogy nem csak a látható penészt tünteti el, hanem a levegőben lévő penészspórákat is elpusztítja.

A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani. Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen hozzáférhető helyeken. Az ózonnal végzett dohos szag megszüntetés azért jó megoldás, mert az ózon légnemű halmazállapota lévén eljut azokra a helyekre is ahová más penészirtó vegyszer nem.
Az élő penész festéssel nem tüntethető el véglegesen. Ha az élő penészt lefesti, akkor az nagyon hamar átjut a festékrétegen és láthatóvá válik, tovább terjeszkedik!
Számos esetben úgy igyekeznek a penészképződést megelőzni, hogy a penészgombák növekedését, szaporodását gátló anyaggal impregnálják a tapétát, a parkettát vagy ilyen anyagot kevernek a falfestékhez. Ezek a penészképződés megakadályozása szempontjából ideig-óráig kétségtelenül hasznos megoldások azonban más irányú veszélyeket rejthetnek magukban: kipárolgásuk esetleg egészségkárosító lehet. Ennek legnyilvánvalóbb példája a formaldehiddel impregnált tapéták és parketták, amelyeknek jelentős a formaldehid kibocsátása.

Tipp: Penészes helyiség festése előtt mindenképpen ajánlott egy ózonos penészmentesítő kezelés elvégzése.

Miért az ózon a legjobb a penész és a dohos szag megszüntetésére?


Nagyon fontos, hogy az ózonos kezelés vegyszermentes eljárás, ugyanakkor a leghatékonyabb a penészgombák elpusztításában. Az ózon nem csak a látható penészt pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján és a levegőben is, ezzel megakadályozza a szaporodásukat, és megszünteti a penészgombaspórák egészségre káros hatását valamint megszünteti a dohos szagot a helyiségben. Az ózonos kezelés nem igényel különösebb előkészületet, vagy a helyiség kipakolását.

Mit kell tenni a penészmentesítés után?

Az ózonos penészmentesítés után garantáltan higiénikus lesz a környezet, azonban néhány helyen az elhalt penészfolt nyoma megmaradhat mert a penészgomba festékanyaga elszínezheti a falat. Ezt próbálja meg enyhe tisztítószeres vízzel eltávolítani.

A penészfoltok felületi kezelése nem megoldás!

A penészesedés legnagyobb egészségügyi veszélyét a penészspórák jelentik amelyek jelen vannak a helyiség minden pontján. Ha csak a kialakult penészfoltot kezeli valami felületkezelővel, akkor tulajdonképpen csak a penész látható részét tünteti el,de valójában az egészségügyi veszélyt jelentő penészspórák ugyanúgy a levegőben maradnak. Az ózonos kezelés hatására nem csak a falon lévő penészfolt pusztul el, hanem a helyiség levegőjében lévő penészspórák is, sőt a helyiségben lévő berendezési tárgyakon, lakástextíliákon megtelepedett penészspórák is elpusztulnak, így teljes mértékben megszünteti azok egészségkárosító hatását.