DOHOS SZAG = PENÉSZ A LAKÁSBAN
Nincs sok kellemetlenebb dolog annál, mint amikor egy lakásba lépve fullasztó, áporodott, dohos szag fogad. Az illatosítókkal ideig-óráig el lehet nyomni, de végül a doh győzedelmeskedik. A dohos szag nem feltétlenül a rosszul takarított vagy öreg lakásokban üti fel fejét, egy gondosan karbantartott új lakásban is találkozhatunk ezzel a problémával. A dohos szag ugyanis ott jelenik meg, ahol a páratartalom magasabb a kelleténél, és a falak átnedvesednek, majd penészesedni kezdenek. A legkézenfekvőbb ellenszer, ha a páratartalmat csökkentjük, elsősorban gyakori és alapos szellőztetéssel, viszont van ahol ez nem megoldható, például télen nem lehet egész nap kereszthuzatot csinálni, és az is előfordul, hogy hiába minden légáramlat, a dohos szag nem szűnik meg. Ha a dohos szag kialakulásakor mihamarabb megtesszük a szükséges lépéseket megakadályozhatjuk, hogy a látható penész megjelenjen a falakon.
A dohos szagot a levegőben lévő penészgomba spórák okozzák. Minél erősebb a dohos szag, annál fertőzöttebb a helyiség levegője a penészgomba spórákkal!

A dohos szag gyorsan megszüntethető az általunk alkalmazott ózontechnológiás eljárással. A dohos szagot a magas spóraszám okozza amit az ózon hatékonyan képes elpusztítani a helyiség levegőjében és a bútortok felületén is. A penészspórák szemmel nem láthatóak így a háztartási boltokban kapható penészirtó szerekkel nem pusztíthatók el, mivel nem lehet tudni hol kezeljük a felületet. Az ózon kitöltve a teret eljut a legapróbb repedésbe is elpusztítva az ott lévő penészspórákat. Fontos tudni, hogy a penészspóra a kellemetlen dohos szag mellett egészségügyi problémát is okozhat.

!

VIGYÁZAT! Ha hosszabb ideig áll fent a dohos szag a helyiségben akkor az ott lévő bútorok, textíliák, könyvek és más használati tárgyak átvehetik a kellemetlen dohos szagot..


A KÉTFÁZISÚ PENÉSZMENTESÍTÉS, DOHOS SZAG MEGSZÜNTETÉSÉNEK MENETE

Az eljárásnál az USA-ban már bizonyított BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő-, PENÉSZGÁTLÓ FORMULÁIT és az ÓZONTECHNOLÓGIÁT együttesen alkalmazzuk.

A két fázis egy kezelés alatt egymást követően végezzük.
A kezelés nem igényel előkészületet, nem kell kipakolni a helyiségeket, nem károsítja a berendezési tárgyakat!

1. FÁZIS: A kialakult penészfoltokat a penész elpusztítására bevizsgált BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő és penészgátló hatóanyagával kezeljük. Az alkalmazott formula egyedülálló, nem maró hatású (használható élelmiszerekkel érintkező felületen is), szagtalan, nem fehéríti a felületet és kevesebb, mint 60 másodperc alatt elpusztítja a baktériumok, penész spórák 99.999%-át. A kijuttatás során alkalmazott legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a penészes felületre és a felület mélyebb rétegein is kifejti hatását.
  • Az első fázis alkalmazása fontos a már kialakult penészesedés esetén, mivel közvetlen a penészfoltra irányulva célzottan és biztonságosan pusztítható el vele a megvastagodott penészréteg is. (az első fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 10-20 perc)
2. FÁZIS: ÓZONGENERÁTOROS PENÉSZMENTESÍTÉS, melynek során pontosan ellenőrzött koncentráció mellett alkalmazzuk az ózont. Az ózon eljut a helyiség minden pontjára és elpusztítja a levegőben, bútorokon és a lakástextíliákon megtelepedett penészspórákat is, -melyek a dohos szagot is okozzák- ezzel azonnal megszüntetve azok egészségkárosító hatását valamint az újbóli kialakulásának esélyét minimálisra csökkenti. A kezelés alatt kollégáink a terület nagyságához mérten akár több készüléket is használnak, így biztosítva a megfelelő koncentráció elérését a hatékony kezeléshez.
  • A kezelést a hatékonyság és a biztonság miatt folyamatos műszeres kontroll mellett végezzük. (a második fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 1-3 óra)

A kezelés után az eredmény egyből érezhető, a dohos szag megszűnik!

PUSZTÍTSUK EL ÉS TÜNTESSÜK EL A PENÉSZT ÉS A DOHOS SZAGOT!
A penész egy élő szervezet. Ha meg akarunk szabadulni a penésztől és ezzel a dohos szagtól, akkor nem elég ha csak a penésztelepeket tüntetjük el, a spórákat is el kell pusztítani, mert e nélkül a penész hamar újra megjelenik! Az ózonos penészmentesítés egyik nagy előnye más penészírtókkal szemben, hogy nem csak a falon lévő, látható penészt tünteti el, hanem a levegőben lévő penészspórákat is elpusztítja.
A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani. Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen hozzáférhető helyeken. A ózonos penészmentesítés ezért jó megoldás, mert az ózon gáz halmazállapotú, így eljut azokra a helyekre is ahová más penészírtó vegyszer nem.
Az élő penész festéssel nem tüntethető el véglegesen. Ha az élő penészt lefesti, akkor az nagyon hamar átjut a festékrétegen és láthatóvá válik, tovább terjeszkedik!
Számos esetben úgy igyekeznek a penészképződést megelőzni, hogy a penészgombák növekedését, szaporodását gátló anyaggal impregnálják a tapétát, a parkettát vagy ilyen anyagot kevernek a falfestékhez. Ezek a penészképződés megakadályozása szempontjából kétségtelenül hasznos megoldások azonban más irányú veszélyeket rejthetnek magukban: kipárolgásuk esetleg egészségkárosító lehet. Ennek legnyilvánvalóbb példája a formaldehiddel impregnált tapéták és parketták, amelyeknek jelentős a formaldehid kibocsátása.

Tipp: Penészes helyiség festése előtt mindenképpen ajánlott egy ózonos penészmentesítő kezelés elvégzése.

Miért az ózon a legjobb a penész és a dohos szag megszüntetésére?


Nagyon fontos, hogy az ózonos kezelés vegyszermentes eljárás, ugyanakkor a leghatékonyabb a penészgombák elpusztításában. Az ózon nem csak a látható penészt pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján és a levegőben is, ezzel megakadályozza a szaporodásukat, és megszünteti a penészgombaspórák egészségre káros hatását valamint megszünteti a dohos szagot a helyiségben. A kifejlett - moha szerű - penésztelepekkel szemben az ózon hatása látványos, a penész elpusztul, kifehéredik, porózussá válik és egyszerűen letörölhető. Rendszeres ózonkezelés a penészgomba számára ideális környezetben is képes visszatartani a penész elszaporodását. Az ózonos kezelés nem igényel semmilyen előkészületet, vagy a helyiség kipakolását.

Mit kell tenni a penészmentesítés után?

Az ózonos penészmentesítés után garantáltan higiénikus lesz a környezet, azonban a penészfolt a falon megmaradhat mert a penészgomba festékanyaga elszínezheti a falat. Ezt próbálja meg enyhe tisztítószeres vízzel eltávolítani.

A penészfoltok felületi kezelése nem megoldás!

A penészesedés legnagyobb egészségügyi veszélyét a penészspórák jelentik amelyek jelen vannak a helyiség minden pontján. Ha csak a kialakult penészfoltot kezeli valami felületkezelővel, akkor tulajdonképpen csak a penész látható részét tünteti el de valójában az egészségügyi veszélyt jelentő penészspórák ugyanúgy a levegőben maradnak. Az ózonos kezelés hatására nem csak a falon lévő penészfolt pusztul el, hanem a helyiség levegőjében lévő penészspórák is sőt a helyiségben lévő berendezési tárgyakon, lakástextíliákon megtelepedett penészspórák is elpusztulnak, így teljes mértékben megszünteti azok egészségkárosító hatását.

A penész ellen vegyszerekkel védekezni annyit tesz, mint kicserélni az egyik káros anyagot egy másikra.